blog

Dobrý večer, ráno, nebo odpoledne milé děti. Skřítek Hajaja si pro vás připravil pohádku o nezbedném kuřátku.

"Nevím, nemám ani zdánííííí, počkej s nataženou dlaníííí". Mám ale pocit, je slunéčko sedmitečné je ale skutečně vyhlazováno tím východním.

V prvních dvou dílech Dodávkaře na cestách, jste se mohli dozvědět, jak jsme fungovali na začátku corony. No, to je sice zajímavé, ale nic to neříká o příbězích, které mezi námi vznikají.

Né že bych byl provokatér, nebo doslova popichovač, ale už mě to štve. Tolik bezesných nocí a nocí. Můj mozek neustále přemýšlí, jak docílit ke změně, nebo alespoň se k ní přiblížit. Jenže neustále se něco stane, nevyjde a pak to posouváte a posouváte.

A je to tu. Sníh. Hoodně sněhu. Moooře sněhu. No dobře, je zima. Nejspíš tak rychle neudělá pápá, jako Lála...

Pokud jste četli můj předchozí článek, zmiňoval jsem, jak mám rád svou práci. A to stále trvá. Chtěl bych se zde podělil o jiné věci a to té, jak fungují státy, do kterých často zajíždím, v době Covídkové. Nebo spíše, jak fungují místní lidé. Zda to berou vážně a nebo ne, jestli nosí opravdu roušky, nebo nenosí, zda dodržují rozestupy a jiné věci. ...

Je to už více jak půlroku, co jsem si začal s jinou prací a nikdy jsem si nemyslel, že se mi stane i koníčkem. A světe div se, vyhovuje všem. Jezdím totiž dodávkou a to mezinárodně. Naštěstí zvládám cca jeden a půl jazyka, takže snažší domluvení funguje. Chtěl bych se s vámi podělit o krásách, ale i problémech v této práci....

Kde jsou ty časy, kdy se na nádražích vanul vzduch smradlavého záchodu, připáleného řízku, začouzené hospody, pivní podmíráky, kusovky (prodej jedné cigarety pod pultem i normálně), bufety na perónech (nástupištích), prodejci při příjezdu vlaku na perón (kááááva, limo, píííívo)... Je to nenávratně pryč a nebo se alespoň něco vrátí zpět?

"Stáří... Já jsem to tvoje stáří, pozvi mě dál..." , zpívá se v jedné písni . Text písně je na tolik zajímavý, že nelze se nad ním zastavit a říct si zcela upřímně, že stáří, může přijít kdykoliv se mu bude chtít.

  © 2021 Radoslav Outrata 
 Všechna práva vyhrazena
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky